Forums

Resolved
0 votes
Hey Guys, Anybody else have known issues with Kopano anytime throughout 2020-2021? I haven't used it in a long time really, but it worked the last time I tried to login. Here's what I'm seeing in the Kopano server.log:
Thu Jan  7 12:37:21 2021: [warning] Authentication by plugin failed for user "dalbring@renncoautomation.us": Trying to authenticate failed: dalbring@renncoautomation.us not found in LDAP; username = dalbring@renncoautomation.us
Thu Jan 7 12:44:22 2021: [error ] LDAP search error: Can't contact LDAP server. Will unbind, reconnect and retry.
Thu Jan 7 12:44:34 2021: [warning] Authentication by plugin failed for user "dalbring@renncoautomation.us": Trying to authenticate failed: dalbring@renncoautomation.us not found in LDAP; username = dalbring@renncoautomation.us
Thu Jan 7 12:44:39 2021: [error ] LDAP search error: Can't contact LDAP server. Will unbind, reconnect and retry.
Thu Jan 7 12:44:39 2021: [warning] Authentication by plugin failed for user "dalbring@renncoautomation.us": Trying to authenticate failed: dalbring@renncoautomation.us not found in LDAP; username = dalbring@renncoautomation.us
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [error ] LDAP search error: Can't contact LDAP server. Will unbind, reconnect and retry.
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [warning] Authentication by plugin failed for user "dalbring@renncoautomation.us": Trying to authenticate failed: dalbring@renncoautomation.us not found in LDAP; username = dalbring@renncoautomation.us
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [error ] LDAP search error: Can't contact LDAP server. Will unbind, reconnect and retry.
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [warning] Authentication by plugin failed for user "dalbring@renncoautomation.us": Trying to authenticate failed: dalbring@renncoautomation.us not found in LDAP; username = dalbring@renncoautomation.us
Thu Jan 7 12:45:40 2021: [error ] LDAP search error: Can't contact LDAP server. Will unbind, reconnect and retry.


I'm getting this in the Kopano gateway.log:
Thu Jan  7 12:44:34 2021: [error  ] HrLogon server "http://localhost:236/" user "dalbring@renncoautomation.us": logon failed
Thu Jan 7 12:44:34 2021: [warning] Failed to login from [[::ffff:99.32.54.25]:55245] with invalid username "dalbring@renncoautomation.us" or wrong password: logon failed (80040111)
Thu Jan 7 12:44:39 2021: [error ] HrLogon server "http://localhost:236/" user "dalbring@renncoautomation.us": logon failed
Thu Jan 7 12:44:39 2021: [warning] Failed to login from [[::ffff:99.32.54.25]:55245] with invalid username "dalbring@renncoautomation.us" or wrong password: logon failed (80040111)
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [error ] HrLogon server "http://localhost:236/" user "dalbring@renncoautomation.us": logon failed
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [warning] Failed to login from [[::ffff:99.32.54.25]:55245] with invalid username "dalbring@renncoautomation.us" or wrong password: logon failed (80040111)
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [error ] HrLogon server "http://localhost:236/" user "dalbring@renncoautomation.us": logon failed
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [warning] Failed to login from [[::ffff:99.32.54.25]:55245] with invalid username "dalbring@renncoautomation.us" or wrong password: logon failed (80040111)
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [error ] HrLogon server "http://localhost:236/" user "dalbring@renncoautomation.us": logon failed
Thu Jan 7 12:44:41 2021: [warning] Failed to login from [[::ffff:99.32.54.25]:55245] with invalid username "dalbring@renncoautomation.us" or wrong password: logon failed (80040111)
Thu Jan 7 12:47:49 2021: [error ] Failed to read line: Connection reset by peer
Thu Jan 7 12:48:14 2021: [error ] ECChannel::HrEnableTLS(): SSL_accept failed: 5
Thu Jan 7 12:48:14 2021: [error ] Unable to negotiate SSL connection


I know the user is valid. I've even experimented with another user who has been given Kopano privileges in his user account, although no errors show up in the logs when trying to login with his credentials. My browsers (I've tried several) just revert back to the dalbring username. I don't know where to begin looking other than the logs. All Kopano services are running.


Update: I keep digging and trying. The latest in Kopano's server/log:

Thu Jan  7 14:00:01 2021: [error  ] LDAP search error: Can't contact LDAP server. Will unbind, reconnect and retry.
Thursday, January 07 2021, 06:09 PM
Share this post:
Responses (4)
  • Accepted Answer

    Thursday, January 14 2021, 03:31 PM - #Permalink
    Resolved
    0 votes
    I think you have a bigger problem than your username, but I don't know what. Is it just you or all users? It could be an LDAP issue or LDAP settings in Kopano. From /etc/kopano/ldap.cfg, how do your ldap_bind_user and ldap_bind_passwd compare with Bind DN and Bind Password in the directory server app?

    As a separate thought, is Apache running OK ("systemctl status httpd")?
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Thursday, January 14 2021, 01:01 PM - #Permalink
    Resolved
    0 votes
    Hey Nick, thanks for the replies. I'm just getting back to this. Learn2Automate.com was an old domain on an old server. That was probably 10-12 years ago and it doesn't even exist anymore. I don't see it even referenced in what I posted. Are you seeing something on the ClearCenter end that I'm not seeing? I don't think it shows up anywhere in my ClearOS Portal account. It doesn't even show up as an expired domain in my account. The renncoautomation.us server is a totally separate entity having nothing to do with the former.

    As far as how I log in, I do use dalbring as a username at the login, not dalbring@renncoautomation.us. Do you think the system could be appending the domain to the username somewhere? I haven't changed anything in that respect. I would think it has to be somewhere in the postfix or Kopano config since I can login to all other services fine, like Webconfig, MariaDB via phpMyAdmin, etc. Plus Kopano Webapp won't allow any user to login. It remains on the splash page.
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Friday, January 08 2021, 09:21 AM - #Permalink
    Resolved
    0 votes
    I think also you are having bigger problems as the mail server for learn2automate.com is kicking connections off.
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Friday, January 08 2021, 08:20 AM - #Permalink
    Resolved
    1 votes
    Shouldn't the user be just "dalbring" and not "dalbring@renncoautomation.us"?
    The reply is currently minimized Show
Your Reply