Forums

Resolved
0 votes
I've installed Clear OS 6.2 community on a hyper-v server and get as far as the first reboot. Then, after some time I (usually) get the following error:

/usr/sbin/gconsole-setup: line 14: 1418 Aborted /usr/bin/Xorg –configure 2 /dev/null

And nothing after that. The console is blank (except for that error). I can type into the console but nothing happens.

In the hyper-v events I get the following critical error:
'ClearOS62' was reset because an unrecoverable error occurred on a virtual processor that caused a triple fault. If the problem persists, contact Product Support. (Virtual machine ID EDC35DF3-D688-406D-94DB-06B601432EFD)

Other times there is no error displayed yet no graphical UI shows up - the clear os (typewritten) screen disappears and I'm left with a blank screen that I can type on but get no response from the server.


Any suggestions on what I can do to see what is going wrong?
In Support
Wednesday, August 26 2015, 12:24 AM
Share this post:
Responses (3)
  • Accepted Answer

    Saturday, May 07 2016, 08:04 PM - #Permalink
    Resolved
    0 votes
    I'm having the exact same error with 6.7 Community under Hyper-V on Server 2012R2; Was there any resolution for this issue?

    Given that so many people are running this option under Hyper-V, why is there such a dearth of support for such a configuration?
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

    Stef
    Stef
    Offline
    Sunday, August 30 2015, 11:01 PM - #Permalink
    Resolved
    -1 votes
    Why having so much trouble running this on hyper-v? Download http://downloadns.citrix.com.edgesuite.net/10175/XenServer-6.5.0-xenserver.org-install-cd.iso and try again !
    The reply is currently minimized Show
  • Accepted Answer

     Theokrat
    Theokrat
    Offline
    Friday, August 28 2015, 09:58 PM - #Permalink
    Resolved
    0 votes
    I'm running ClearOS 6.6 on Hyper-V Server 2012 R2. Prior to 2012 I had been running ClearOS (5.2 and later 6.x) on Hyper-V Server 2008.

    Is it possible for you to use the latest version of Hyper-V and ClearOS? When I was running ClearOS on 2008 I know I ran into a number of different compatibility problems (you can find if you search the forums). Microsoft made improvements in the integration between Hyper-V and Linux in the more recent releases so if possible I think you'd save yourself a lot of trouble by getting on the most current versions of both Hyper-V and ClearOS. Over the last few years there were also improvements in how the Linux kernel was integrating with Hyper-V ... another reason I'd recommend being current.

    I can't speak to the particular error you're getting. I did run into some problems related to using the Hyper-V console. When I was running ClearOS 6.5 and it upgraded to 6.6 I had no problems with the Hyper-V console. But when I re installed 6.6 on Hyper-V I find that the Hyper-V console is blank. I've been able to work around that problem so I haven't tried to find a solution for it. The error you mentioned might be a variation of this problem I ran into?

    From the Hyper-V console you could try entering Alt-F2 which should take you from the ClearOS GUI interface (which seems to have occasional problems being seen in the Hyper-V console and thus cause a blank console screen) into the Linux command line. Depending upon your technical skills you might be able to fix your ClearOS problems from there?

    For me the blank Hyper-V console simply meant I had to ensure the Ethernet configuration in ClearOS was setup correctly (which I could correct from Alt-F2). Once that was done I was able to use the web interface to connect to ClearOS and complete the configuration.

    Hope this has been of some use to you.
    The reply is currently minimized Show
Your Reply